Artikler

Alternativ medicin effektiv?

Et stigende antal mennesker er blevet interesseret i alternativ medicin til at behandle sygdomme. Alternativ medicin som en praksis har skabt en betydelig mængde af kontroverser inden for såvel som uden for den traditionelle medicinske område. Alternativ medicin refererer til en behandling eller stof, der er udokumenterede under programmet eller accepterede videnskabelige standarder. De mest almindelige typer af alternativ medicin omfatter urter, kosttilskud, behandlinger og aktiviteter, der er uden for traditionel medicinsk praksis. Nogle af disse rejser spørgsmål om deres sikkerhed og effektivitet.

Akupunktur, massage, meditation, urtete og planteekstrakter er populære blandt tilhængere af alternativ medicin, men mange traditionelle læger mener, at disse behandlinger er ineffektiv eller ligefrem farlig. Alternativ medicin er blevet stadig mere populær som flere mennesker udsættes for ømhed, smerter og sygdomme, der ledsager aldring. I nogle tilfælde personer har ikke fået en kur med traditionelle medicinske metoder og henvende sig til andre muligheder for at behandle deres sygdom. I stadig andre tilfælde føler mennesker meget stærkt at naturlige metoder til behandling er bedre end traditionel medicin, så de ser for svar fra alternative behandlere i stedet for den praktiserende læge.

Der er risici forbundet med alternativ medicin. Nogle af risiciene, der opstår ved brug af uprøvet, ineffektiv og endda farlige stoffer. Producenterne af disse stoffer overdrive sommetider påstande om deres effektivitet. De kan forvanske videnskab relateret til materiale at overbevise forbrugerne til at købe produktet, selvom dets brug kan bringe en persons helbred.

Nogle naturlægemidler er annonceret som værende i stand til at forbedre hukommelsen, øge stofskiftet, eller helbrede kræft og hjertesygdomme. I virkeligheden, kan retsmidlerne forårsage skade, hvis taget ved høje doser. En anden risiko er, at en person med en alvorlig sygdom som kræft ikke vil modtage traditionelle og afprøvede behandlinger, men foretrækker at bruge alternative metoder, der ikke kan være effektiv. I disse tilfælde risikerer mennesker deres liv. Sommetider, kan patienter ved hjælp af alternative behandlinger, men ikke fortælle deres læge om dem. Dette kan føre til farlige lægemiddelinteraktioner. Hvis en traditionel læge er uvidende om stoffet en patient tager, medicin, der producerer skadelige interaktioner kan ordineres ubevidst.

Det er muligt at genkende potentielt risikabel alternativ behandling. Hvis en behandling lyder for godt til at være sandt, er det sikkert. Det er en kliche, men det er ofte meget sandt i situationer med alternative medicin. Vær forsigtig med produkter mærket ‘mirakuløse’ eller «gamle middel.» Hvis du tænker på behandlinger som akupunktur eller zoneterapi, kontrollere kvalifikationerne hos den praktiserende læge før du bliver behandlet. Spørg om uddannelse modtaget, og forskning behandling for at finde ud af, hvis det er videnskabeligt testet og fundet for at være effektiv.

Det er en god ide at spørge din læge om et alternativ behandling, du overvejer. Uddannede læger har erfaring og uddannelse til at hjælpe dig gøre sikker beslutninger om dit helbred.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.